21 July 2010

Dengarkan Sahabat II

Sorang 'spoiler' di situ. Dahla salah mood.



-tak nak ulas..hehe-


Penampilan pertama Tok Guru kami, Abang Imran.



-cover jangan tak cover-




-wan, baju tu elok lagi tak?-


Semua gambar. Lebih kaitan dari hiasan, begitu harapnya.

Persahabatan ikhlas itu sungguh-sungguh manis.

Bukan tiada kelemahan, tapi kelebihan dan kebaikannya yang terlihat.




Sahabat,
Puncak termanis persahabatan itu aku kira,
Tika kita sama-sama kesusahan,
Diuji ujian,
diduga dugaan,
digoda godaan,

Kau tak menghindar.
Tetap bersama, menemaniku,
Lantas mengucapkan penuh iman,

"La tahzan. InnAllaha maa'na."

Alangkah!


_______________________________________

SMS seorang sahabat,
"Wslm akh. Insha Allah. Saling mendoakan agar lebih diberkati.
Harapan jugak spaya dpt same2 bjuang mngak agama Allah hingga hujung usia.
Kalau tak sempat jumpe kt sini, jmpe di syurga....Amin."

----------
Haih.
Sahabat sekalian.
Tolong ingatkan tika aku lupa.
Tolong hulurkan tangan tika aku jatuh, ya?
------


Aku harap kalian senyum penuh faham.





p/s: Ringkas sebelum ke kelas. Abang, saya memang tak pandai tulis ada 'flow'. Ish, bantai je boleh la.


6 comments:

aeisyulillah said...

terima kasih kepada haniff kerana menjadikan aku nampak tinggi time tuh.

:")

baju itu? masih elok.. nanti aku tunjukkan.

aishah_conteng_je said...

ini isu sensitif pada akak sekarang.

sedihnya..alangkah~

mujahidah said...

‎"Di sekitar Arsh ada menara2 dari cahaya. Didalamnya ada orang-orang yg pakaiannya dari cahaya & wajah mereka bercahaya. Mereka bukan para Nabi & syuhada tapi para Nabi & syuhada iri kpd mereka." Ketika ditanya oleh para sahabat, siapa mereka ? Rasulullah SAW menjawab, "Mereka adalah org-org yg saling mencintai kerana ...ALLAH, saling bersahabat krn ALLAH & saling berkunjung krn ALLAH. " (HR.Tirmizi)

=)

Tolong ingatkan tika aku lupa.
Tolong hulurkan tangan tika aku jatuh, ya?

kenal ayt ni.."terasing"
hehe...

sebak..bce post ni..
SAHABAT..nilai x terhingga..

syukran..=)

tepianmuara said...

>aeisyulillah
camera trick kot.
baju tu..
keluar nanti kita pakai lagi ya.
haha.

>Kak Aishah.
pulak daa..
moga ada hikmah; atau pun sepatutnya disebut, moga hikmah yang memang ada itu dapat kita lihat dan tafsirkan.

>mujahidah
Wah,

.....

syukran.

Akhyar said...

manis.

tepianmuara said...

>Akhyar

Sungguh.