29 August 2010

Countdown 3 ( Kuwait)

Gambar hari akhir tahun satu di JUST. Amir Jusnan dan Ilham Elani sudah hilang pergi membuat 'kerja gila' berjalan pulang dari JUST ke syarik jamiah.
( kita tengok bagaimana transformasi wajah-wajah ini lima tahun lagi )


Sekarang transit di Kuwait.

Hah..tadi berdebar-debar juga risau 25 akhawat-akhawat batch yang terkandas di tengah perjalanan.
Memang mereka terlepas flight pun. Malang tak berbau, tayar coaster pecah/pancit tengah jalan. 
In the middle of nowhere bak kate depa.
Cemas. Cemas. Suspen. Suspen.

Mujurlah ada tiket Jazeera ke Kuwait, bertolak dari Amman pukul 3.30 kurang lebih.

Flight nanti sama dengan kami pukul 11 malam dari Kuwait ke Kuala Lumpur.
Tapi mereka tak dapatlah stay hotel cam kami ni.
 Apa-apapun, syukurlah.
(tentu bukan sedikit airmata tumpah atas coaster tu tadi..hah..andaian sendiri)

Alhamdulillah.

Doakan kami terus ya.

13 comments:

Cidak said...

ketentuan untuk mereka

Syahida Majid said...

Hamboi, semangat hapdet. Tau la dok hotel.

Semalam lepas abih hekzem nak tangkap gambar juge. Tapi apekan daya, henset Cokia nada dering tut tut.. Jangankan kamera, skrin berwarna pun tak ada. Cis

Semoga selamat semua. Padahnya tidur lepas subuh lagi, tak tahu kekalutan apa yang menimpa.

tepianmuara said...

>cidak
yup. kitorang memikirkan kemungkinan drang tak dapat balik langsung sebab tempat full. mujurlah..

>Kak Syi

saya punya ada lampu!hah

terima kasih. padah tak tdo seluruh malam sebenarnya.

Cidak said...

Alhamdulillah,Allah permudahkan..

Moga penerbangan seterusnya dimudahkan juga

anatilokman said...

alamak,
msia kalah la anep, ko jgn wisau.
pastikan ko smpi msia dgn slmt dulu ok! :)

Raihana Nazri said...

dah sampai kuwait belum mereka. risau!

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam..
dalam perjalanan balek ke tanah air la ni eh?
mudah-mudahan selamat perjalanan nye..
:)

tepianmuara said...

>cidak
Alhamdulillah, selamat sampai

>anati
tulah..hilang kejap mood aku.
Aku di Tanjong Karang.aha

>Raihanazri
Ko sendiri tau jawapannya. Alhamdulillah

>Luqman
Yup2.
selamat sampai dah pun.

bawahbumi said...

sgt berterima kasih kepada anda dan semua.
tak kiralah syabab atau akhwat.
biasalah kan,perempuan ni dari rusuk kiri.pakcik bas pun ala ala degil nak baiki jugak tayar tu.


alhamdulillah selamat.T____T

wnnhazfa said...

terima kasih pd kwn2 yg setia bersama terlepas flight.
rindu saat2 kte bersama-sama kejar flight,berdoa n x lupa juga semayang terawih kt airport kuwait.
biar la x dpt hotel berbintang-bintang pun,asalkan kte tetap bersama.
rasa mcm mimpi dpt berada di Msia lps benda2 tu berlaku.
terima kasih juga pd yg tolong deal dgn pihak kuwait.
tp yg plg sakit,tiket kteorg lg mahal drp org yg amik direct flight RJ.adoyai.....

nur fareyhin said...

kami tabah!hee
x dpt hotel tu agk kecewa jugklah.Allah ganti dgn business class jazeera kot(?)
thanx korg yg cuba komplot nk delay flight tu

btw.tumpg lalu..spe cik wnhazfa ni eh?huu

tepianmuara said...

Aish..serangan dari akhawat Irbid nampaknya.

>bawahbumi, wnnhazfa, nur fareyhin

Syukur...syukur.
masing2 risau mase tu. yela, patutnya seat depan blkg tu pnuh ngan korang, tapi takde. memang sayu r, lagi2 mamat kiri aku.

dan aku x kenal pun cik wnhazfa tu. ( dan aku hanya kenal cik bawahbumi..hah)

manfaatkan cuti kita di Malaysia sebaiknya!

Syahida Majid said...

Cey.. Penulis hot la katekan.. Pis pis (peace)~