27 November 2010

budak kecil




Hei kamu budak kecil!

air deras tu.
kamu bukan pernah kuat.


balik sini!

...

(akur)

12 comments:

aishah_conteng_je said...

empangan, tak semestinya dibina dengan konkrit, dan batu bata.

kan?

-hazen said...

belum cuba belum tahu yah!

Purrr!

budak kecik terjun dalam air dan belajar berenang.

astaga anak aku.

tepianmuara said...

>aishah

mungkin.

(akur)

emm, ya.





>hazen

memang semangat rebel anak itu.
tengok saja atau pi selamatkan?

aku pilih kombinasi keduanya.

haha.

13 said...

budak kecik itu lompat...die hanyut dan tak ditemui...

al-fatihah buat
"budak kcik bermain di air yang deras bin bapak yg menghalang"

Intonasi said...

Bior la budak tu

Bila kenal arus deras, rasa lemas sikit-sikit, barulah tril! Baru jadi kuat!

(pernah ada pengalaman kena bawa arus deras, kemudian lepas diselamatkan, melompat 'Nak lagi nak lagi!')

Muahahaa

Anonymous said...

(assalam aleikum)
saya nak tanya,
adakah ada reason yang boleh di share kenapa ada tag 'kejap lagi delete'.

kalau personal reason,maaf sebab bertanya.
p.s; soalan semata2 tanpa udang disebalik mee

terima kasih.مع السلامة

sukainah

Abdul Munir Sanusi said...

anak muda. berdarah panas. mereka sangat bersemangat. tapi, diberi tunjuk oleh orang lebih tua.

"Semangat orang muda, hikmah orang tua."

Nisha Ismail said...

kena hanyut dulu baru belajar jadi kuat. ye dak?

Anonymous said...

biarlah dia main air,tapi kasi air pelan2 dlu.

haha.

-ke-

tepianmuara said...

>13

cis.
kejam sungguh ko!



>intonasi
(takut dengan makhluk satu ni..didoakan menjadi ibu yang penyayang.ha)

pernah gak dulu, macam lemas..kat teluk batik.
tergamam. seminit dua, boleh gelak2 senyum2 dah.

tapi betul gak. lain kali xdela gelabah sangat.



>sukainah
waalaikumussalam.

hah. entah kenapa, saya kira tuan bijak membaca.

rasa macam terpaksa jawab 'personal reason'. tapi tak perlulah maaf tu.

ok.dah tukar dah.

ya ya ya. jangan risau, saya tahu tiada underlying udang.=)



>Bang Munir.
itulah.

nasib baik semua 'orang-orang tua' Irbid baik-baik.

haha.




>Nisha Ismail.
ya.

cumanya, kita tak pernah tahu kan, adakah wujud peluang kedua.




>ke.

setakat air wadi syuaib bolehlah!
haha.

Nisha Ismail said...

sebab tak tahu ada ke tidak peluang kedua tu la, peluang pertama kena rebut sentiasa.

lemas tak lemas Tuhan punya cerita. :)

tepianmuara said...

pada masa sama, kita juga perlu mendengar kata yang lebih tua, kan.


for, sometimes, the reason is beyond our thinking.