16 November 2010

Clarification

Assalamualaikum.

Saya dengan ini dengan tanpa segan silu, ingin memperkenalkan diri kepada semua. Takut ada yang salah identiti pula. Yang kaca diingatkan permata. Yang cuka ditafsir gula.
Alahai, merah tak mesti saga.

Sebenarnya, yang membaca blog ni pun rata-rata kawan-kawan sepupu-sepapat sahaja. Jadi, memang tahulah saya siapa. (Dan tahu segala sengal-sengal cacat cela saya). Tapi, well..just in case.



Baru teringat, ada tag dari Syazwan. Err, buat-buat lupa jelah. 
Ataupun Wan, anggap la ni 'menjawab' ok?


Macam biasa, kita mula dengan nama.
Nama diterima Muhamad Haniff Zikri Mohd Nahrawi.
Panggil Anip.

Tinggal di Tanjong Karang. Di bawah jagaan Dato' Noh Omar.
Tu di Malaysia.
Ha, sekarang di Irbid, Jordan.
(sayang Tanjong Karang lebih, sebab tu sebut dulu)




fergh, abah..makan tak ajak.


Mak Abah bekerja sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan.
Ringkasnya...cikgu.hah
Mak Abah mengajar Sejarah, boleh mengajar Bahasa Melayu.
Mak sekarang mengajar Sastera untuk STPM.
Itulah, saya pun musykil, mak abah orang bahasa, bagaimana pula saya dan Hanis ambil Medic?
hah.


Copy ayat Syazwan. This happen to me too, Wan. Maybe, it is true, in Nidzam's words, that we do have 'stylo' mums.

"My dad always stalks my blog at night... and he has been a silent reader for a while. Then he will have some chat with my mother later on. I would like to take this advantage to tell them that I love them so much, maybe they are not perfect parents but they are the best for me and my siblings. Thanks ibu and ayah :')"


Saya anak sulung. Dua orang adik.
Tapi tak nampak macam sulung pun.
Fikiran masih kanak-kanak.


Saya sukaaaaa membaca!
(buku medic pun saya sebenarnya suka baca, lagi-lagi Microb, Patho..banyak terselit pedoman hidup..cuma masalahnya, saya malas nak hafal, jadi markah exam memang ya3ni ya3ni laa)

Kelmarin ke Amman, saya beli 'Nelson Mandela: Conversation With Myself'.
Teruja. (Tapi ada banyak lagi buku-buku lain sudah lama beli tak khatam-khatam. haih)

Dan semasa sekolah menengah, seperti anak-anak Teacher Iqma yang lain, saya pembaca tegar Harry Potter dan Twilight. Dan kerana kroniknya 'sakit' ini, saya merembat New Moon Husni, Breaking Dawn Syazwan, dan baca malam-malam senyap-senyap di Bilik Seterika. cis cis cis.

Ramai penulis yang saya minat tulisannya, tapi if i were to name two, it would be, Faisal Tehrani, and Buya HAMKA.


Hah, harini birthday Nidzam. Selamat!



Dah dah dah.
Banyak-banyak nanti orang kata perasan la pulak.









"Selamat Hari Raya Aidil Adha" buat semua.

8 comments:

::alifdalmim:: said...

Kullu 'am wa antum bikhair ...

aeisyulillah said...

Tak cukup. aku dah kira dah. it supposed to have 25 random things. haha

Rossarina™ said...

LOL membace twilight secara senyap2 ye. i own the whole series myself :D (terase nak membongkak diri tibe2 LOL)

selamat hari raye aidil adha, Anip :) and akak sebenar nye pun tak tau name kamu yang sebenar. tau nye, tepianmuara je haha. but now i know :)

tepianmuara said...

>alif dal mim

alf khair, cikgu!




>aeisyulillah
hah.

25 just too much.
don't wanna waste ur time reading.

lalalala




>Ross Arina



Senyap-senyap sebab tak nak bagi kantoi dengan depa. pi kidnap buku.
kalau kelas prep baca terang-terangan je.

i own none of the series.

..tapi kat JUST ada eclipse daa!(tiba-tiba)

ya ya ya, now u know.

Anonymous said...

bile nk keluar dgn cerpen sendiri lak ni?

menanti..hah

tepianmuara said...

aiya.

cerpen saya simpan buat pekasam.

hehe

Raihana Nazri said...

amman beli buku katne?

tepianmuara said...

virgin laa, mne lagi,