18 February 2011

25 Songs, 25 Minutes



Let's try this. Kak Nur 'suruh' buat. Beliau dapat dari Cik Whisper. 
hah, pi mai pi mai tang tu.


1. Bintang kecil. Mak Ani paling suka nyanyikan. Tapi dalam lirik lagu ni kat youtube, mereka nyanyi 'menari', Mak Ani nyanyi 'melayang'. Kat sini lagu dia

2. Most recent? Hmm, buffering....

3. Oh, tak lain tak bukan, Ayah dan Ibu oleh Sudirman. 

4. Lagu-lagu dalam blog Kak Balqis. http://pheonixrajawali.blogspot.com/. I don't even bother to know the title of the songs.

5. Hmm, baru-baru ni, Berita Kepada Kawan, Ebiet G Ade. Powerful lyric.  " Perjalanan ini terasa sangat menyedihkan.."
Lagi-lagi masa kembara tempoh hari, walaupun baru je lepas gelak suka-ria.


6. Keep Holding On, Avril Lavigne. You know who you are.

7. Past summer. Hmm, Tujuh Nafas Lagi, M Nasir. 20 Hari Mencari Cinta.

8. Well, this is not song, I suppose. Tapi, saya kira suara pertama of THE first love tentulah suara azan di telinga kanan oleh abah selepas dilahirkan, kan? Kerna cinta pertama kita tentulah Tuhan.


9. Ha, Insan dan Manikam, M Nasir.

10. Season in the Sun, Westlife. 

11. Favourite movie?? Stuck here. hah.

12. Balada Seorang Teman. Dan hari ini sahaja, entah sudah berapa kali dengar.

13. Former friend? Don't have one. Shouldn't.

14. Maksud? Lagu yang mengingatkan kawan-kawan lelaki dan perempuan?? haaa.
Would be 'Those Were The Days'. Choral Speaking LPM tingkatan 3.

15. Erk, suara tak sedap. Tapi, mana-mana lagu saya tahu,mesti saya menyampuk nyanyi sama.
Boleh bikin rosak mood orang yang nyanyi tu. huh.

16. Sesungguhnya, Raihan. And still. Just because. (eheh, tiru..)

17. Takde la pulak rasanya. Dahla tak pandai menari.

18. Isabella. Liriknya rasanya biasa, tapi lagunya bes.

19. Takde ipod

20. Sama seperti di atas.

21. Keji jugak soalan ni. Buat penat fikir je. Banyakkkk. Hmm. Sebab kebelakangan ni Irbid asyik hujan, saya pilih Hujan dan Airmata, Sudirman.

22. Kenangan di Rantau Abang, Rafeah Buang. Mak nyanyikan buat kami sekeluarga semasa bermalam di Pantai Rantau Abang, Kembara Pantai Timur semasa saya darjah lima. Sungguh kenangan.

23. Lirik sengal. Ok lah, saya bagi contoh, 'boleh kenal...apa nombornya...' Lagu-lagu rap zaman sekarang.
Memang terus cari lagu lain.


24. Dance? Takdela kot. Kalau sambil goyang-goyang kemas barang, adalah. Pagi di Hostel Etrusca, Florence. 'Oh, mama! Saya mahu....' haha. Eh jap, soalan ni tanya best friend eh?  Tak tahula valid ke tak jawapan tuu. ha.


25. Tak berapa nak wujud kot lagu camtu. ha.



Ok, tak sampai 25 minit pun. 
Dah, dah, nak gerak main badminton. ( ataupun jadi penonton! )

haha.

9 comments:

-hazen said...

bukan oh mama saya mahu la...

bukan ke, ibu ibu bapak bapak siapa yang punya anak ke?

ha ha ha!

tepianmuara said...

haha!


betul2.

kau la start dulu! aku sebenarnya tak tau pun lagu tu.

Sat lagi, Sandro tu cakap,
"oh, you guys sing in the morning"

malu!

-iNtaN- said...

kakak2 pun rasa malu juga..

senang hati betul adik2 ni~
=,=!

tepianmuara said...

Aaaaaaaa.


lain kali, bagi la isyarat dah tunggu kat luar!!
serius segan. nak mention pun tak sanggup!

hah, 'lain kali' entah bila.

-hazen said...

haha!

ingatke bilik tu kalis bunyi.

nasib baik suara kita boleh tahan dia punya sedap.

tepianmuara said...

>hazen


suara kau memangla sedap.
Aku ni ha yang malu. ahah.

takpelah, penat-penat kembara..nak bikin senang hati, ye dak?

( setakat ni, belum ada lagi 'ibu ibu bapak bapak' yang menyahut lagu tu kan? hah )

-hazen said...

kalau ada pun masih segan-segan. hahaha!

analisiszikri said...

bintang kecil..nostalgia sgt deh.. tulah lagu bwk masuk tido tyme dulu2..hihi

tepianmuara said...

>hazen

haha, seronok sangatlah berangan tu!



>hanis zikri

angguk-angguk.

itu.
dan 'dayung sampan' dengan mak Ani.
macam mana eh dia punya lagu?