30 December 2011

Ilmu dan Peperiksaan




Dari syair Imam Syafie,

Aku mengadu kepada Waqi', 'hafalanku lemah'
Dia menasihatkanku untuk meninggalkan maksiat, lalu memberitahuku,
"Sesungguhnya ilmu itu cahaya, dan cahaya Allah tidak diberikan kepada pelaku maksiat."



Boleh start tulis macam ni kat depan lecture notes. hah.

7 comments:

Anonymous said...

anep tulisan tk berubah :)

tepianmuara said...

tak tak tak.

bukan tulisan aku. bukan gambar aku.

heh, rembat tak bertauliah.

nurhidayah said...

kalau tulis kat kertas exam ni,mgkn lecture tu akn campak shj kertas jwpn.haha.

exam exam oh exam.terkadang fikir,betapa ssh ilmu yg dihafal skrg nak masuk dlm jiwa.tak sebati ilmu dgn hati.isk.

ah,tulis pnjg lagi nnt melalut.kepala sudah pening kena hafal byk,tpi yg keluar exam sikit la pulak.

istigfar semula.belajar krnNya

analisiszikri said...

bang,selamat diuji ilmu~
;)

Anonymous said...

print.tampal kat pintu

Anonymous said...

oh.
dah remove gambar.

mintk tolong tulis balik hadis tu yg version penuh boleh tak.

mekasih.

zun nur'ain said...

assalamualaikum. :)
nak berjaya bukan senang. usaha tu penting. bila exam je, hafal ni hafal tu. tp itulaa usaha kita. Allah suke org yg berusaha. :) semoga berjaya semua. ^__^v