16 December 2011

Masa dan Manusia

Rome



masa belum pernah lelah
menghantar manusia ke hentian seterusnya.

masa jua nantinya
yang akan mempersila,
'Ini rumah yang kita bina.
di sini
kau takkan lagi menemukanku.'

10 comments:

-hazen said...

masa ni musuh atau sahabat?

Mempersila dan meninggalkan juga.

jawab2,hehe

tepianmuara said...

kau siapa?
musuh atau sahabat?

masa, kalau musuh, tak terlawan.
kalau mahu jadikan sahabat...
kena 'berpesan dengan kebenaran,
berpesan dengan kesabaran' lah.

=)

ape cite lapop yang terbelah dua tu? haha

tepianmuara said...

punyalah 'lapop'!!

laptop

ainaa syahirah said...

sedap puisi ni.masa-makhluk yang misteri.seram.

tepianmuara said...

tulah kan kan.

dan dia, ketika ini, menemani kita di mana2, 'setiap masa'.

Anonymous said...

di antara masa dan manusia,

seringnya ada penantian
seringnya ada pertemuan
seringnya ada perpisahan






ah.
semoga berkumpul
sekalian di syurga
menikmati keindahan menjadi manusia dan hamba
...

yang tahu menghargai masa.




ya, haniff?
oh, time heals what reason can't. don't they?


:)

nurhidayah said...

saya mahu komen post yg di atas,tpi disabled pulak.

indah.
dari hati turun ke hati.

Nur said...

This reminds me of London.

Lots of escalators that make my heart beats faster due to many reasons : among others, afraid of bad people.

London - a place that I could never feel home.

tepianmuara said...

>anon yang kali ni tak lupa meng-anon. ha

ya ya ya.
tak tahu nak balas apa lagi.

=)


>nurhidayah

dari hati naik ke hati.

=)


>Kak Nur
Bandaraya dunia memang sibuk.
Saya pun langsung tak dapat bayang kalau menetap di tengah-tengah kota.

Well, I had my time in Subang Jaya, tapi taklah benar-benar bandar, lagi-lagi kami 'menyendiri' di atas bukit. hah

AzwanRamli said...

Senyum jelah aku mampu.haha