04 March 2011

Kau yang Di Hujung Dunia


Pagi Jumaat.
Indah istimewa seperti Jumaat lainnya. 
Sarapan biskut cicah teh tak bergula di Musolla.
Dengan kawan-kawan.
Oh, bukan. Dengan adik beradik Az Zikr.


Entah dari mana, ada burung berkicau pula pagi ini.
Eceh.
Blablablabla...
( Takpe, kita skip part ni )


And after some vigorous studying, out of nowhere, suddenly,
"Anippp!!"

Huh, siapa?

Leo!!!

haaaaaa


Ammar Adam to be exact.
Aduh, lamanya tak jumpa. Lamanya tak sembang.
Dia sekarang di Sydney, sambung belajar engineering.

Skype dengan dia.
Tanya khabar.
...
....




He sang a few songs, with his vastly improved guitar skills (amik hati) , and his trademark sulky (?) voice.
Hey There Delilah, Kotak Hati, Dan Sebenarnya...
( Ammar! lagu tak jiwang takde ke?? )


And 'our' favourite,
Semua Tentang Kita.

Alaa, dia bukan nyanyi penuh pun, segan konon. Ceh.



Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita

Reff:

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa





Kami selepas SPM di sekolah pondok atas bukit. How years have passed.
Things changed.
Tapi kami....matang tam! hah






Ammar masa study...hmm, PSI rasanya. 
Habit study atas katil ni aku amal sampai sekarang, mar. Cis.




Dan saya menyuarakan keinginan nak ke sana! Keinginan yang bermula semasa bersembang dengan Nguyen Minh, guru high school Sydney, di Venice tempoh hari. Tapi jauuuuuuuuuuh la.

Dari sini, jumpa Malaysia dulu! Baik balik Tanjong Karang. haha.

Takpelah mar, aku kumpul duit bagi cukup tambang. The rest kau tanggung ok? =)


Dear dear friend, you really made my day!



Must Dash!
Love always.

( yang ni tiru tak ingat dunia. hah )

9 comments:

Kina said...

Baju tuuuuuuuu :')

tepianmuara said...

>kina
senyum.

aku balik bulan 6. reunion?
I miss teacher iqma.

Cidak said...

anip!

aku kenal amar adam nih..
penah sekali dengan aku tyme keje dekat uia.

hahaha

syazwanadzhar said...

jeng3.

Ammar adam hero sorang dah fly kot. dapat ziarah kat rumah dia pun syukur lah, And sempat gak rancang nak gi mesir final year. haha.

sori la nip. You know what egypt has that jordan hasn't, at least for ammar :p

HalfBloodPrince said...

anip!!!!damn u.segan la.d whole world is reading this mate.hehe..anyways,tankiu very3 much for dis wonderful post.here's a smiley live from sydney for u..=)
(dats all i cn afford man,sory..)

tepianmuara said...

>cidak.

puas tak buli dia?
haha.




>syazwan

aaaaaaaaaaaa.
how come you. takpe, aku faham.
final year?
nak join sekali, boleh?


>konon half blood prince.

hahah!!

U deserve this boy.

acecece.
sweet la tu.
jeles orang mesir baca ni. ha

Kina said...

bulan 6?insyaAllah.belanja aku dgn tchr iqma.jumpe tchr iqma jom :)

tepianmuara said...

the whole team la!!

=)

Kina said...

mmg lah dgn the whole team.tp blnje aku dgn tchr iqma.or kau nak blnje semua org?pun boleh ;)