22 March 2011

Balik Kampung!

Saya kagum sungguhlah dengan orang punya kesempatan kewangan dan masa, tapi boleh tak pulang ke Malaysia tiap tahun. Kagum kagum. Saya tengok satu gambar pun terus cair.

Puteri Lindungan Bulan, Yaya.

"Abang Anip belajar HLS, RS, CVS elok-elok ye. Jangan ponteng kelas. Jangan tidur banyak-banyak sangat masa lecturer mengajar. Kalau tidur awal, bangunlah awal. Kalau tidur lambat, jangan terlepas subuh pulak. Maklumlah, subuh kan dah makin awal sekarang. 

Nanti Abang Anip balik kita main buaian bawah pokok pelam depan rumah, jalan-jalan pergi pantai ye.
Yaya tunggu abang balik!"




( Hah, dialog adalah angan-angan. Kalau masuk mimpi malam ni stylo gak )



Padahal, adik Yaya pun dah lupa saya.


Dilaporkan oleh Hanis;

ada cerita di sebalik pic ni.
sebenarnya dah ada video dirakam khas untuk abang.
dengan nyanyian 'enjit enjit semut' pengaruh 'hantu kak limah balik rumah'.
tapi bila sampai part Hanis suruh dia sebut.........

H: okay adek ya,cakap "bye abang anep...."

Z: bye abang amem....

H:eh.abang ANEP laaa..cakap lagi sekali. adek ya kan comel..

Z:bye abang AMEM..(dengan slumbernya)

H:abang ANEP!

Z: ..............hmmm....adek ya tak boweh (boleh) laaaa..

H:(apa lagi,tergelak dibuatnya)




Haha!
Mentang-mentanglah tak hensem macam 'Abang Amem' tuuu, sanggup Yaya lupakan abang. ceh.








Tapi, saya pasti, yang ini tak pernah, tak akan pernah lupakan saya.

The world could never match her.


Mak Abah di Masjid Negeri.



I'm already planning for my holidays in Malaysia. Or should I say, Nusantara. 
Ehem. Doakan semuanya lancar ya!

Dan harapnya tiada plan 'pelik-pelik' balik Malaysia ni. err.

12 comments:

analisiszikri said...

adek yaa tu bkn lupakan abg,cuma tak ingat je.hehe.
"Hanis balikla cuti ni,dah abang suruh.."-modal ayat mama.

Akhyar said...

kiut adik ko!

syahida majid said...

Okey, agak lah gedik di situ. Haha. Tak pe lah, gedik kecik, besor jangan gedik sangat. Nantu masuk blog!

Kalau ada plan pelik-pelik tu, sila-sila la jemput yeee

Hatta RaZiaN~ said...

ok.seronok org balek soifi..saya pulak kne ngadap buku kejadahh..haiyoo..

cerimerah said...

oh~membuatkan homesick aku menjadi-jdi..parah2..

Anonymous said...

sila jangan mengganggu emosi orang yang nak jadi skuad tabah.

sekian.

Anonymous said...

dlm byk2 pic yg diletak, your mother pic always make me calm....
dunn0 why but maybe she got the 'aura' to make me feel like that....

tepianmuara said...

>hanis
balik ni baci can kat abang la nak ambil hati dia. hanis jangan kacau-kacau sangat. haha.

jom balik, jom balik.
kita jadi doktor nanti kan tak berapa nak banyak ada masa.

ha.



>akhyar
adik sepupu.

=)




>syahida majid.
gadis hot lah katakan. yaya tu.

cepat je ngomen bab tu.
anda pun sama.
jangan tak jemput.


>hatta
haa.jangan camtu.
saat mengadap buku itulah yang akan kita rindu nanti. hah.




>cerimerah
doa untuk mak ayah banyak-banyak.

=)




>anon.
oh. oh. oh

saya kagum dengan kalin. sungguh.



>anon

no wonder,
as I always feel the same.

wajah penuh cinta,
yang menatap jua kan timbul cinta kan.

ainshams said...

dah ada rezeki, kesempatan masa & duit, baliklah jenguk parents kan.
Mak akk kater, 'skg mak hidup ni lah nak balik jmp mak, nanti mak dah tak de, sedekah doa jelaa'. Ayat yg sgt sadis, meneybabkan akak balik tiap2 sem sejak 3r year sehingga kini. hehe.

ckp psl adik, mmg akan 'cair' la dgn deorg..fuh! trus book tiket.. selamat~

arekymz mukmeen said...

terasa nak blajar kat luar negare.
tp sedar diri ni xmampu.
lpas tu.
blajar kat seremban ni pon tiap2 mggu balik umah family.
huhuhu.

Anonymous said...

http://www.facebook.com/login/setashome.php?ref=login#!/home.php?sk=group_205278696158191. .mgumpulkn kembali shbt di BTN kulim 2008

tepianmuara said...

Kak Ain,

fergh! memang sadis menusuk ayat mak akak tu. aha.

dan setia pula akak balik tiap sem. kalau mak sebut masa fes year lagi, agaknya memang balik tiap sem jugalah ya.

namun, apalah dunia dibandingkan dengan seorang ibu. =)

aha, adik2..memang.



arekymz,
haha.

=)

insyaAllah, sekarang perhubungan pun senang. ada skype, fb segala.
takdelah terasa jauh sangat.